قصر ماتانچری از زیباترین قصرها در هند

قصر ماتانچری از زیباترین قصرها در هند

280

قصر ماتانچری از زیباترین قصرها در هند

قصر ماتانچری در هند
در شهرهای مختلف هند قصرهای زیبایی می بینید که با نوع معماری و جاذبه هایی که در خود دارند از جاذبه های دیدنی به شمار می روند. یکی از زیباترین قصرهای هند را در شهر کوچی ایالت کرالا پیدا می کنید: قصر ماتانچری (Matancherry Palace)؛ قصری زیبا و تاریخی که در حقیقت قصری پرتغالی است اما اگر از مردم درباره آن سوال کنید آن را قصر هلندی می دانند. قصر ماتانچری که امروز به موزه تبدیل شده از جاذبه های دیدنی هند است که به خصوص نقاشی های دیواری تماشایی اش گردشگران زیادی را به این محل می کشاند در ادامه با این قصر بیشتر آشنا شوید.

پرتغالی ها در سال ۱۵۵۵ این قصر را ساختند و آن را به عنوان هدیه به پادشاه کرالا، «ویرا کرالا وارما» دادند تا حسن نیت خودشان را به او نشان دهند. حدود ۱۰۰ سال بعد یعنی در سال ۱۶۶۳ هلندی ها قصر را نوسازی کردند برای همین است که این قصر به قصر هلندی ها معروف شده است. جذاب ترین چیزی که در این قصر به چشمتان می آید نقاشی های دیواری خیره کننده اش است که قسمت هایی از افسانه های هندی را با جزئیات پیجیده ای به تصویر کشیده است

 

قصر ماتانچری شاهکار معماری قرن ۱۶ است که به خوبی معماری استعماری و شیوه های معماری کرالا را با هم ترکیب کرده و امروز تبدیل به موزه معروفی شده که نقاشی های دیواری باستانی کرالا را با جزئیات کامل نشان می دهد. در این موزه گالری ای از شمایل پادشاهان کوچی می بینید که از مجموعه های کمیاب آثار پادشاهی اند. در این قصر نه فقط در یک بنا نگاهی گذرا به شیوه های مختلف معماری دارید بلکه حتی شیوه زندگی و شکوه پادشاهان را هم از نزدیک می ببینید.

تاریخچه قصر ماتانچری
وقتی در سال ۱۴۹۸ کاشف و جهانگرد پرتغالی «واسکو دو گام» به منطقه کاپاد هند آمد با استقبال گرم پادشاهان کوچی روبرو شد. این کار و اجازه ای که به پرتغالی ها برای ساخت کارخانه داده شد باعث شد که پرتغالی ها به نشانه تشکر در اواسط قرن ۱۶ این قصر را بسازنند و به پادشاه کوچی تقدیم کردند. در منابع مختلف دلایل زیادی برای این دست و دل بازی پرتغالی ها آورده شده است مثلا عده ای می گویند دلیل این هدیه پرتغالی ها این بوده که خشم پادشاه راکم کنند و غارتی را که در مکان مقدس انجام شده بود را جبران کنند. بعضی ها هم می گویند پرتغالی ها می خواستند با این کار خیال خود را از بابت تداوم امتیازات تجاری خود راحت کنند

 

در سال ۱۶۶۳ هلندی ها این قصر را بزرگ تر کردند و نوسازی های مهمی را رویش انجام دادند. نوسازی های دیگری هم بعدها توسط پادشاه شهر انجام شد و آن را تبدیل به مهمترین مکانی کرد که هنر معماری مکان های مقدس هند را به خوبی نشان می دهد. پادشاهان کوچی حدود ۲ قرن در این خانه زندگی و از آن به عنوان خانه مسکونی استفاده کردند.

 

در این مدت در این قصر مراسم مهمی مثل آیین های مذهبی و تاجگذاری انجام می شد و مهمانان زیادی به اینجا دعوت می شدند. در سال ۱۹۵۱ دولت مسئولیت نگهداری از این قصر را بر عهده گرفت و آن را یک «بنای تاریخی محافظت شده» دانست. طبقه بالای این ساختمان دو طبقه شامل اتاق خواب، اتاق تاجگذاری، سالن غذاخوری، اتاق بانوان و اتاق های دیگر است که از سال ۱۹۸۵ به موزه تبدیل شده اند.

معماری و طراحی قصر ماتانچری
این قصر جایی است که ترکیبی از شیوه معماری استعماری و کرالا را به شکل یک ساختمان چهارگوش به نمایش در آورده است. این قصر چهار شاخه مختلف در چهار جهت دارد و یک حیاط هم در وسط قرار گرفته است که عبادتگاه مقدس کوچکی در آن قرار دارد. طراحی طاق ها و ابعاد اتاق ها به شیوه اروپایی است. سقف چوبی سالن غذاخوری به شیوه ای کاملا زیبا و پرجزئیات تزئین شده و کف قصر با یکی از بهترین کفپوش های کرالا تزئین شده که با نگاه اول به آن شاید فکر کنید از جنس مرمر سیاه است اما در حقیقت از ترکیبی از مواد طبیعی مثل پوست نارگیل، عصاره گیاهان، زغال، سفیده تخم مرغ و آهک درست شده است.

جاذبه های قصر ماتانچری
یکی از مهمترین جاذبه های قصر ماتانچری نقاشی های دیواری زیباست که بر روی دیوارهای قصر کشیده شده و با رنگ های شاد و سرزنده شیوه ای از معماری هندی را نشان می دهد. موضوع این نقاشی های دیواری از دو حماسه مهم هندی ها گرفته شده و تماشای آن ها می تواند بسیار جالب توجه باشد.  اتاق خواب پادشاه که در بخش جنوب غربی ساختمان در سمت چپ ورودی قرار دارد بسیار چشمگیر است. این اتاق سقف چوبی کوتاهی دارد و حدود ۴۸ نقاشی زیبا سطح دیوارهای آن را پوشانده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.