طراحی اتاق های مخفی در منازل و زیر شیروانی ها

طراحی اتاق مخفی در داخل خانه یکی از هیجان انگیزترین کارها در طراحی داخلی است.

620

طراحی اتاق مخفی در داخل خانه یکی از هیجان انگیزترین کارها در طراحی داخلی است. اگرچه اتاق مخفی با درب ورودی مخفی به اندازه تخت های تاشو در فضا صرفه جویی نمی کنند اما بدون شک خیلی از آنها جذاب ترند. احتمالا تا بحال در مورد اتاق های مخفی چیزی شنیده باشید. اتاق مخفی مکانی است که درب ورودی آن معمولا پشت یک کتابخانه مخفی می شود یا اینکه بخشی از خود کتابخانه است و چون تنها راه ورود و خروج از اتاق محسوب می شود همه چیز کاملا از دیده پنهان باقی می ماند.

البته بخش جذاب طراحی اتاق مخفی، طراحی درب مخفی است که یک مدل ساده را به چیزی جالب و جذاب تبدیل میکند که تشخیص و پیدا کردن آن برای مهمانان بسیار سخت و حتی غیرممکن است. شکل های زیر تعدادی از ایده های جذاب ساخت اتاق های مخفی با درب های مخفی را نشان می دهد که به روش های مختلف اجرا شده اند. اسم چنین سیستمی در دنیا به درب مورفی یا Murphy Doors معروف شده و از جهاتی شبیه به Murphy beds یا تخت های تاشو و مخفی است.

برای اینکه اتاق مخفی به بهترین شکل طراحی شود باید درب ورود و خروج آنرا با جزئیات زیاد طراحی کرد.  حتی اگر اتاق مخفی به صورت پیش ساخته از ابتدا طراحی نشده باشد، گاهی اوقات ممکن است با ایجاد تغییراتی، چنین اتاقی را در خانه ایجاد کرد فقط کافی است درب آن به بهترین شکل طراحی شود. شکل های ابتدایی متعلق به خانه ایست که آشپزخانه آن پشت قفسه کتاب اتاق نشیمن مخفی شده است. خود درب کاملا شبیه یک قفسه توکار بنظر می رسد و حتی از نزدیک هم درب بودن آن قابل تشخیص نیست. شکل های بعدی روشی مشابه را نشان می دهند جایی که درب مخفی شبیه به یک کمد دیواری توکار دیده می شود.

خانه های شمال کشور از وجود اتاق های زیر شیروانی بهره می برند. در شهرهای بزرگ ایران و سرتاسر جهان، حتی زیر شیروانی ها نیز بعنوان یک آپارتمان شناخته می شوند و به همین خاطر خیلی ها مجبورند یا دوست دارند در چنین فضاهایی زندگی کنند. آپارتمانی که در زیر مشاهده می کنید یکی از همین زیر شیروانی هاست و در طراحی داخلی آن اتاق مخفی قرار داده شده. اتاق مخفی پشت یک کتابخانه پنهان شده و در اصل محیطی برای کار و مطالعه است. همانطور که مشخص است کتابخانه روی یک ریل به عقب و جلو می رود.

 

طراحی اتاق مخفی گاهی اوقات می تواند به شیوه ای لوکس و هنری انجام شود. مدلی که در شکل های پایین مشاهده می کنید عوض یک درب، سه درب متحرک دارند که همگی به شکل کتابخانه دیواری بنظر رسیده و به صورت اتومات در جای خود حرکت می کنند.

ساده ترین کار برای مخفی کردن درب، تغییر شکل آن به صورت یک کتابخانه است. ایده ایی که خیلی از خانه های این پست از آن استفاده می کنند. با این کار هم در فضا صرفه جویی می شود و هم اینکه احتمال پیدا کردن آن توسط مهمانان و افراد غریبه بسیار پایین خواهد بود. علاوه بر خانه های مسکونی، طراحی اتاق مخفی در ادارجات محیط کار نیز موضوعی مهم است. بسیاری از ادارجات  اتاق های جلسه گفت و گو و استراحت خود را به صورت مخفی طراحی می کنند تا به شکل رسمی اداره صدمه ای وارد نشود.

 

آپارتمانی که درشکل زیر مشاهده می کنید در کشور اسلواکی قرار گرفته و همه چیز آن زیبا و عالی بنظر می رسد بغیر از یک چیز، هرجای خانه را بگردید اتاق خوابی در آن نمی بینید. البته اتاق خواب فراموش نشده، بلکه مخفی شده و درب آن نیز دیده نمی شود. وقتی به گوشه سمت چپ تصاویر پایین نگاه می کنید متوجه قسمتی از کتابخانه می شود که در حقیقت همان درب مخفی اتاق خواب بوده و بدین صورت همه چیز عیان می شود.

اصولا اگر دیواری که قرار است درب مخفی روی آن قرار بگیرد، طرح های هندسی یا گچبری شده داشته باشد، بهتر مخفی می شود. مثلا کابینت اشپز خانه های مدرن که مرز باریکی بایکدیگر دارند خیلی عالی درب را پشتشان مخفی می کنند. شکل های زیر دو نمونه آشپزخانه را نشان می دهد که درب ورودی اتاق، پشت کابینت پنهان شده است. البته حتما نباید درب پشت چیزی مخفی شود، گاهی خود دیوار هم می تواند نقش یک درب مخفی را ایفا کند به شرطی که دیوار یکدست بنظر برسد. طراحی اتاق مخفی بیشتر جنبه فان و سرگرم کننده دارد و به همین خاطر است که خیلی از خانه دارها چنین سیستمی را پیاده می کنند چرا که دکور خانه را جذاب تر نشان می دهد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.